Menu

Zorgdiertjes

Zorgdiertjes

Concept Data

Zorgdiertjes was een project waar ik met twee studiegenoten samen aan werkte tijdens de minor Big Data & Social Media. Zorgdiertjes is een applicatie om chronisch zieke kinderen spelenderwijs beter te laten begrijpen wat hun ziekte inhoudt en waarom het van belang is dat zij hun medicijnen slikken. Het uit onderzoek gebleken probleem was dan ook: kinderen weigeren medicatie te nemen of vergeten deze aangezien ze niet begrijpen waarom ze de medicatie moeten nemen. De volgende functies zitten verwerkt in de app: medicijnwekker, spelletjes, dagboek en video's.

Door meerdere datasets met elkaar te verbinden moest dit probleem opgelost worden. De datasets die in deze app gecombineerd worden zijn: pharmaceutisch dossier, medicijninformatie, informatie over chronische ziektes, medicatie logboek, gevoelens logboek. Een aantal resultaten, zoals het medicatie logboek en gevoelens logboek, worden automatisch uitgewisseld met de ouders van het kind en de huisarts.

Hieronder zijn een aantal schermen te zien. Het kind kan naast Schillie de Schildpad (tegen betaling) ook kiezen voor een honden-, dolfijnen-, of konijnenthema met ieder een eigen kleurenpalet.


Zorgdiertjes spreekt het kind persoonlijk aan en biedt vijf opties aan in het hoofdmenu.


Dit is de medicijnwekker. Deze pop-upt op het moment dat het kind zijn medicatie moet nemen.


Tim heeft zijn medicijnen goed genomen en wordt beloond door Schillie de Schildpad.


Het kind kan zich identificeren met de iconen en kiest uit hoe hij/zij zich voelt.


Vervolgens kan het kind aangeven hoe erg de, in dit geval, pijn is. De ingevulde waarde wordt direct gecommuniceerd met de ouders.


Terug naar portfolio